Tromgeroffel…

Ladies and gentlemen, the moment we have all been waiting for…!

Nou ja, ik in ieder geval wel. Slechts vijf maanden na aankomst ben ik eindelijk legaal in het land, en kan ik het nog bewijzen ook: ik presenteer u, dames en heren, jongens en meisjes, mijn one and only…. yellow slip!

Hij is er!

Hij is er!

Zat vandaag zomaar bij de post. We begonnen al te vrezen dat ze me vergeten waren bij de immigratiedienst. De immigratiedienst van Cyprus evenaart de IND in onbereikbaarheid, nukkigheid, snelheid en mededeelzaamheid. Maar hij is er. Mijn blijdschap is wat overdreven, want je hebt er verder niks aan, als je toch al EU-onderdaan bent. Maar wat ik nu wel kan: een telefoonabonnement! En dat betekent dan weer: eindelijk een smartphone! Nee, geen iPhone. Dat doet een beetje pijn in mijn hart, maar het moet wel, anders gaat het veel te veel pijn doen in mijn portemonnaie. iPhone-abonnementen zijn hier blijkbaar hip, en kosten een vermogen. Dan liever suf, of misschien wel grotemensenzakelijk, want het wordt een Blackberry. Kunnen de buren me tenminste niet meer afluisteren.

We nemen nu vast afscheid van mijn kleine, oude, bejaarde, lieve telefoontje, dat ik ooit in Alice Springs gekocht heb. Het allergoedkoopste telefoontje dat ze hadden. Hij kan niks. Geen foto’s maken, niet internetten, niet navigeren, geen koffie zetten, je gitaar stemmen, etc. De laatste tijd kon je er welbeschouwd niet eens mee sms’en. Maar hij heeft het lang volgehouden, en daarom een laatste eer:

R.I.P.

R.I.P.

Het bejaarde telefoontje mag af en toe nog dienstdoen, voor als ik in Nederland ben. Tot die tijd: slaap zacht, klein blauwtje!

3 Comments

3 Comments

  1. Nou gefeliciteerd met je gele papiertje en de blackberry (die hier onder de jeugd heel populair is). Je schijnt er mee te kunnen pingen, Jennifer kan je daar alles over vertellen ;-)

  2. Je bent dus echt geemigreerd! Dat is nog eens heftig. Ik snap wel dat het zo lang duurt, ze hebben je duistere verleden grondig na moet trekken!