Hondje

Mag ik u voorstellen aan het nieuwe lid van het huishouden Chez Thea?

Mijn nieuwe auto!

Ik heb een auto gekocht! Vanmorgen opgehaald, en nu staat hij op de parkeerplaats naast mijn huis. Een echte auto. Nou ja, auto… hij heeft volgens de vorige eigenaar meer iets weg van een Dinky Toy, en ik zie wat hij ermee bedoelt. Het is dan wel een heel stoere 4-wheel drive, wat natuurlijk uitstekend past bij mijn ruige imago, maar voor een jeep is hij behoorlijk schattig. Kijk hem nou toch. Zo je best doen, maar uiteindelijk toch gewoon een vertederend vierkant blokje auto zijn.

Hij heet eigenlijk Mitsubishi Pajero, maar ik noem hem mijn puppie. Het is echt zo’n druk kwispelend ding dat met zijn formaat iets minder indruk maakt op de grote jongens dan hij zelf denkt. Elke hobbel in de weg neemt hij met een stuiterend enthousiasme, zodat je met je hoofd tegen het dak zit als je niet oppast. Hij heeft ook voortdurend dorst, dus dat wordt veel tanken en niet niet te veel denken aan mijn carbon footprint.

Een auto kopen is een van de dingen waar ik lang tegenaan heb gehikt. Ik wilde niet. Ik wist dat ik eraan moest geloven, maar ik stelde het uit. Begrijp me niet verkeerd: ik ben dol op autorijden. Voor een road trip naar waar dan ook mag je me midden in de nacht wakker maken. Maar een auto hebben, dat is andere koek. Een auto hebben is belastingen betalen, verzekeringen afsluiten, papierwerk regelen, APK-keuringen doen, reparaties betalen, weten hoe je de olie ververst, op tijd je verzekeringen verlengen, en hopen dat er niets uit elkaar valt. Daarom ben ik weg van huurauto’s. Je haalt ze op, volgetankt en al, je rijdt erin rond, en na afloop lever je hem weer lekker in. Geen gezeik, iedereen rijk. Ook ik, want het kost een stuk minder.

Maar dat werkt dus niet op Cyprus. Een mens kan hier niet zonder auto, ook al had ik nog zo graag zo’n leuke Vespa gewild. Dus vooruit dan maar. En ik vind het eigenlijk best cool. Vanavond liep ik naar de bakker aan de overkant, en toen heb ik hem bij het passeren even achter de oren gekrabd. Mijn eigen auto. Vreemd idee.

1 Comment

One Comment

  1. Ow yeah..weer een briljant stukje. Geen gezeik iedereen rijk. hahahaa wist niet dat je op de Tegenpartij stemde :) Echt goede kar man, kna me voorstellen dat je er erg mee in je nopjes bent…

    x