En nou is het genoeg

Ik heb het ermee gehad. U ook, waarschijnlijk. Met al die nieuwsberichten over de wereld die in brand staat, en met het feit dat ik er bij sta te kijken en niks sta te doen. Ja, stellige meningen, die heb ik. Ongevraagd, ook. Maar daar heeft natuurlijk niemand iets aan. Ondertussen heeft het Nederlandse Rode Kruis voor het eerst in zijn geschiedenis een actienummer geopend zonder een specifiek doel: er gebeurt te veel.

Je kunt natuurlijk altijd wat doen. Je kunt, net als Jermaine W, afreizen naar Syrië met vrouw en kinderen, maar ik stel voor dat we dat niet doen. Je kunt ook opinies schrijven in de krant. Soms heb je dan ontzettend gelijk, zoals Bas Heijne met zijn schitterende column in het NRC dit weekend. Wat je daarmee bereikt, is onduidelijk, maar je doet in ieder geval wat je kan.

Wat kan ik? Domme stukjes schrijven. Het liefst over niks. Dat helpt niemand in Syrië, niemand in Irak, niemand in Oekraïne, niemand in Palestina, en niemand met ebola. Maar daar heb ik nu iets op bedacht.

Dit is het moment waarop ik zoete wraak neem op iedereen die mij de laatste twee jaar heeft geconfronteerd met mijn procrastinatie. ‘Thea, wanneer schrijf je nou eindelijk weer eens een stukje op je blog?’ ‘Ik lees nooit meer wat van je!’ enzovoorts. Het klinkt echt heel naar en onbescheiden, maar het was echt zo. Maar ik was te druk, te moe, te lamlendig, en vaak all of the above.

Maar dit is Het Moment Waarop Alles Anders Wordt. Want u wilt een stukje? Dokken zult u. Voor het Rode Kruis. Voor een donatie (tien euro of meer) mag u het onderwerp bepalen, en ik schrijf er een blog post over. Het mag alles zijn. Het weer, uw favoriete band, de gehaktballen van de Keurslager, Kim Kardashian, Anita Meyer, Amsterdam, Varsen, Jamie Oliver, kattenfilmpjes, en eventueel zelfs de toestand in de wereld. Hoe ik dat onderwerp behandel, dat is afwachten, natuurlijk… maar het zal erover gaan.

Hoe hoger het bedrag over een onderwerp – van één of meer mensen samen – hoe sneller het aan de beurt komt. Onderaan het stukje zet ik wat het heeft opgeleverd. Namen zal ik niet noemen, maar ik zal u eeuwig dankbaar zijn (al is het alleen maar omdat ik dan niet voor lul sta…) en vlijtig aan het tikken slaan op mijn laptop. Ik hoop op 200 euro. Eigenlijk vind ik natuurlijk dat we met z’n allen veel meer moeten opbrengen, maar u moet ook nog zin hebben in al die stukjes natuurlijk, dus ik blijf voorlopig even bescheiden.

Dus hier met die centen. Ik heb nog ergens een bankrekening die ik niet meer gebruik, en daar staat het eerste tientje inmiddels op: dat van mijzelf, voor dit eerste stukje. Zodra de volgende bedragen binnenkomen, zal ik de volgende blog blogs schrijven, net zo lang tot ik ze allemaal heb gehad. Misschien ben ik dan volgende week alweer klaar (men blijft natuurlijk niet eeuwig smachten naar een blog dat al twee jaar dood is) of misschien pas volgend jaar, kan me niks schelen. Ik hoop natuurlijk dat er heel veel mensen zijn die geld over hebben voor een stukje, maar je mag het ook best gebruiken als smoes/aanleiding om nu eindelijk eens geld te geven voor al die mensen met heel veel botte pech. Er zijn maar twee dingen verplicht: maak minstens 10 euro over, en noem een onderwerp in de omschrijving. De rest doe ik.

UPDATE:
Hoera! Ik knipper nog niet met mijn ogen en de eerste donatie is binnen! Nieuwe tussenstand: 45 euro! Kom maar op met de rest. Ik zit er helemaal klaar voor. (N.B. Het gemiddelde bedrag voor een donatie komt hiermee op 22,50 inclusief mijn eigen magere tientje. Ik bedoel daar verder niks mee, maar dat u dat even weet voor u zelf uw app erbij pakt…)

Scratch that!

Hoera!

 

 

 

 

 

 

Spelregels:
• Voor 10 euro of meer, schrijf ik een stukje over het onderwerp naar uw keuze op www.chezthea.nl.
• Zodra het geld binnen is op rekeningnummer NL85 INGB 0686283384, met in de omschrijving het onderwerp, ga ik schrijven.
• Mocht u sneller overmaken dan ik kan schrijven, dan krijgen de onderwerpen die het meeste opbrengen, voorrang.
• Om de zoveel tijd publiceer ik een tussenstand met een nieuw screenshotje van de bankieren-app van ING.
• Zodra we bij de 200 zijn, maak ik het over naar het Rode Kruis, het actierekeningnummer 6868. Ook daarvan weer een screenshotje als bewijs op www.chezthea.nl. Mocht het eerder stilvallen, dan natuurlijk eerder, en mocht het daarna nog doorgaan, dan gaan we door voor de volgende 200 euro.

2 Comments

2 Comments